- KIÁRUSÍTÁS
- VÍRUSVÉDELEM
- AJÁNDÉKCSOMAGOK
- ÚJDONSÁGOK
- EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS
- NŐI EGÉSZSÉG
- FÉRFI EGÉSZSÉG
- TERÁPIÁS TERMÉKEK
- REFORM ÉLELMISZEREK
- ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK, VITAMINOK
- FOGYÓKÚRÁS ÉS DIÉTÁS TERMÉKEK
- NATÚRKOZMETIKUMOK
- ÉKSZEREK
- SZEZONÁLIS
- BETEGSÉGEK, TÜNETEK KEZELÉSE
- SZÉPSÉGÁPOLÁS
- ALAKFORMÁLÁS
- KOZMETIKUMOK
- BABA/MAMA
- SPORT/FITTNESS
- OTTHON/HÁZTARTÁS
- EROTIKUS TERMÉKEK
- WELLNESS TERMÉKEK
Probio Forte - Prémium Probiotikum kapszula
A PROBIO FORTE étrend-kiegészítő készítményünk egy szabadalmazott keverék, mely 4 féle baktériumtörzset tartalmaz. Adagonként 40 milliárd organizmus és komplex frukto-oligoszacharid kombinációjából áll a hasznos bélbaktériumok egyensúlyának és hatékonyságának biztosításához.
Hűségpont (vásárlás után): 60
3 munkanap (2024. november 26., kedd)
További információk a termékről:
A kapszulák különlegessége – azon felül, hogy a napi adag 40 milliárd kultúrát tartalmaz – abban rejlik, hogy a hasznos baktériumok táplálékául szolgáló, tengeri moszatból származó frukto-oligoszahariddal (FOS) is kiegészül és modern MAKTREK® Bi-Pass technológiával készülnek. Ez az eljárás lehetővé teszi a kapszulával bevitt jó baktériumok magas túlélési arányát, hogy a gyomornedvnek ellenállva a bélrendszerbe jussanak, ahol segíthetik a bélflóra egészségének támogatását.
Lactobacillus acidophilus:
Természetesen megtalálható a bélrendszerben. Laktáz enzimet állít elő, ami lebontja a táplálkozással bevitt laktózt.Erősíti a szervezet természetes védekező képességét, hozzájárul a nátha és az influenza elleni védelemhez.
Bifidobacterium Lactis:
A bifidobaktériumok az emlősök gyomor-bél traktusának mikrobiotáját alkotó baktériumok egyik fő nemzetsége.
Lactobacillus Plantarum:
Általában megtalálható tejtermékekben, húsban és sok növényi fermentációban. Segít az emésztés egészségének fenntartásában és a bélflóra harmóniájának kialakításában.
Lactobacillus Paracasei:
A Lactobacillus Paracasei kolonizációk a szájban, a bélben és a hüvelyben találhatók meg a legnagyobb koncentrációban. Támogatja a bélflóra egészségét és az emésztést, segít a felfúvódás csökkentésében vagy megszüntetésében és javítja az emésztés komfortját.
A baktériumokat, vírusokat, gombákat és más mikroszkopikus élőlényeket röviden mikroorganizmusoknak vagy mikrobáknak nevezik. Ezek együttesen mikrobiomként ismertek. Ezeknek a mikrobák milliárd számra léteznek szervezetünkben, például a belekben, bőrön, szájüregben, hüvelyben és légutakban.
Míg egyes baktériumok betegségeket okoznak, mások rendkívül fontosak az immunrendszer, a szív, a testsúly, és az egészség számos más szempontjából. A bélmikrobiom a belekben lévő összes mikrobára utal, amelyek együttesére akár egy külön szervként is tekinthetünk, és döntő fontosságúak az egészséged szempontjából.
A bél mikrobioma a születéstől kezdve az ember egész élete alatt befolyásolja a testet. A bélben lévő bizonyos típusú baktériumok, az úgynevezett „rossz” baktériumok azonban számos kellemetlenséget okozhatnak, például puffadást, hasmenést, emésztési gondokat idézhetnek elő.
Ilyen kellemetlen tüneteket okoz például a szénhidrátban gazdag étkezés, a cukor, és cukoralkoholok fogyasztása, melyek intenzív lebontó munkát igényelnek. A lebontás során a baktériumok nagy mennyiségű gázt képeznek, ezért tapasztalhatunk puffadást ilyen ételek fogyasztása esetén.
Fontos kiemelnünk, hogy nőknél a bélflóra, és a hüvelyflóra egészsége között szoros összefüggés van, hiszen minden, amit megeszünk hatással van rájuk. Fontos tudni, hogy a bél-, és hüvelyflórában folyamatosan megtalálhatóak a “jó”, és a “rossz” baktériumok, amik hozzájárulnak a flóra természetes egyensúlyához. Viszont az életmódunk és étkezésünk felboríthatja ezt az egyensúlyt, mikor is megtapasztalhatjuk a sokak számára már ismert kellemetlen tüneteket.
A normál bélflóra főbb funkciói közé tartozik az idegen kórokozókkal szembeni védelem kialakítása és fenntartása, az immunrendszer állapotának fenntartása, a bél nyálkahártyája állapotának fenntartása, tápanyagok felszívódásának támogatása, a patogének elleni védelem, valamint a maradék tápanyagok megemésztése.
Láthatjuk, hogy a bélflóránk egészsége száma funkcióért, és egészségügyi tényezőért felel, így kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk az egészségére.Sajnos különböző külső-, és belső hatások könnyen felboríthatják a kialakult egyensúlyt, és a jelen lévő rossz baktériumok, gombák, vírusok szaporodásnak indulhatnak.
Összetevők:
tömegnövelő szerek (rizs maltodextrin, növényi cellulóz – kapszula héj), szabadalmazott keverék 4 féle baktériumtörzsből és frukto-oligoszacharidból, leucin.
Hatóanyagtartalom 2 kapszulában: 40 milliárd CFU/g – 4 féle baktérium törzsből:
Lactobacillus acidophilus (La-14)
Bifidobacterium lactis (Bl-04)
Lactobacillus plantarum (Lp-115)
Lactobacillus paracasei (Lpc-37)
FOS – tengeri eredetű frukto-oligoszacharid