- KIÁRUSÍTÁS
- VÍRUSVÉDELEM
- AJÁNDÉKCSOMAGOK
- ÚJDONSÁGOK
- EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS
- NŐI EGÉSZSÉG
- FÉRFI EGÉSZSÉG
- TERÁPIÁS TERMÉKEK
- REFORM ÉLELMISZEREK
- ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK, VITAMINOK
- FOGYÓKÚRÁS ÉS DIÉTÁS TERMÉKEK
- NATÚRKOZMETIKUMOK
- ÉKSZEREK
- SZEZONÁLIS
- BETEGSÉGEK, TÜNETEK KEZELÉSE
- SZÉPSÉGÁPOLÁS
- ALAKFORMÁLÁS
- KOZMETIKUMOK
- BABA/MAMA
- SPORT/FITTNESS
- OTTHON/HÁZTARTÁS
- EROTIKUS TERMÉKEK
- WELLNESS TERMÉKEK
Prémium hántolt köles
A köles lúgosító gabona. Ásványokban, különösen magnéziumban és vérképző vasban, a fogakat, csontokat erősítő kalciumban és fluorban gazdag. Kötőszövet építő szilícium és esszenciális, kénes aminosav forrás. Édesen, sósan is fogyasztható, gluténmentes.
250/500/1000 g kiszerelésben rendelhető
Hűségpont (vásárlás után): 4
2 munkanap (2024. november 25., hétfő)
További információk a termékről:
A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Már Honfoglaló őseink legfőbb étke is a köleskása volt! Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősítheti az immunrendszert. Mivel viszonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás. Az egyetlen gabonaféle, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz és amelyik lúgos kémhatású. Nem okoz gázképződést, könnyen emészthető.
Hántolt Köles – kásaköles
A kölesből készíthetünk édes desszerteket, natur vagy sós köreteket és még a gyerekek is ösztönösen szeretik, mert gazdag, a fejlődésüket segítő ásványokban, különösen magnéziumban és vérképző vasban, esszenciális, kénes aminosavakban, kötőszövet építő szilíciumban, és a fogakat, csontokat erősítő kalciumban és fluorban. Nekünk felnőtteknek is hasznos a köles, hiszen magas szilícium tartalma gondoskodik arról, hogy szép legyen a bőrünk, a hajunk, és a körmünk. A távol-keleti meditációs tanok szerint a köles segíti élesíteni a harmadik szemünket”, azaz a belső látásunkat.
Tudta?
- *Régészeti leletek bizonyítják, hogy a honfoglaló magyar vezérek legfontosabb étele a köles lepény és a köleskása volt. A magyarok fő gabonája a köles volt, egészen a kukorica elterjedéséig.
- *Napjainkban a savas táplálkozás ellensúlyozása irányítja a lúgosító köles felé a figyelmet, ezért vetési területe egyre nő.
- *2011-ben az Ország tortája a Sárgabarackos kölestorta lett.
Miért hántolt a köles?
Mert a héj nagy adag cserzőanyagot tartalmaz, ami gátolná az ásványok felszívódást. A köles kiegyensúlyozott beltartalmi értékei, a kisgyermekektől kezdve a tinédzserekig, a kismamákon, és időseken keresztül a sportolókig egyaránt értékes táplálék. A köles hurka és káposzta töltőanyagként is megállja a helyét.
Felhasználása: köretként, főételként zöldségekkel, fűszerekkel, pástétomok készítéséhez, köles-körözötthöz
Elkészítése: meg kell mosni és meg kell főzni. Duzzadóképes, 5 dkg köleshez kb. 5 deci víz szükséges. Főzési ideje 15-20 perc.
Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium, fluor, szilícium
Vitamin: A, B1, B2, B3
Tápanyagtartalom (100g-ban):
- Energiaérték: 1560 KJ / 358 kcal
- Fehérje: 9g
- Szénhidrát: 76,1g
- Zsír: 3,1g
Összetevők: *köles
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból