- KIÁRUSÍTÁS
- VÍRUSVÉDELEM
- AJÁNDÉKCSOMAGOK
- ÚJDONSÁGOK
- EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS
- NŐI EGÉSZSÉG
- FÉRFI EGÉSZSÉG
- TERÁPIÁS TERMÉKEK
- REFORM ÉLELMISZEREK
- ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK, VITAMINOK
- FOGYÓKÚRÁS ÉS DIÉTÁS TERMÉKEK
- NATÚRKOZMETIKUMOK
- ÉKSZEREK
- SZEZONÁLIS
- BETEGSÉGEK, TÜNETEK KEZELÉSE
- SZÉPSÉGÁPOLÁS
- ALAKFORMÁLÁS
- KOZMETIKUMOK
- BABA/MAMA
- SPORT/FITTNESS
- OTTHON/HÁZTARTÁS
- EROTIKUS TERMÉKEK
- WELLNESS TERMÉKEK
Konjac liszt
Ördögnyelv néven is ismerhetjük, testsúlycsökken-tő és étvágycsökkentő hatását, segíti a diétás kúrák eredményességét. Alkalmazható mint természetes sűrítőanyag, keményítő és lisztpótló rost, ami kitűnő turmixokhoz, smoothiek-ba keverve, főzelékek, szószok, levesek sűrítésére, pudingnak, gyümölcszselének, vagy éppen salátaöntetnek. Gluténmentes, paleo.
Hűségpont (vásárlás után): 23
3 munkanap (2024. november 26., kedd)
További információk a termékről:
A számos már ismert lehetőség mellett folyamatosan újabbak és újabbak jelennek meg a bio- és reform ételek területén, amelyek helyettesíthetik, vagy akár teljes mértékben kiválthatják a hagyományos búzaliszt használatát. Ezekről a lisztekről érdemes tudni, hogy sokkal egészségesebbek az említett fajtánál, és így sokkal inkább megfelelnek azok számára, akik egészségesebb étrendeket követnek.
A konjak, vagy másik nevén konjak-glükomannán az Ázsiából származó ördögnyelv gyökeréből készül, és mint ahogyan számos számunkra eddig ismeretlen növényt, a távol-keleti konyha ezt is már régen beépítette kedvelt alapanyagai közé.
Manapság leginkább Dél-Kelet Ázsiában, valamint Amerikában termesztik. Már a termesztése során is megmutatkozik különlegessége: csak olyan helyen képes megteremni, ahol kitűnő a levegő, erre a 800 méteres magasságban lévő hegyvidéki szubtrópusi és dombvidéki levegő a legmegfelelőbb. Mivel ezeken a területeken a környezetszennyezés is elenyésző, valóban az egyik legtisztább lehetőségről beszélhetünk.
A glükomannán, a konjac nevű növény (Amorphophallus konjac) gyökeréből származó alacsony kalóriatartalmú, de tápanyagban igen gazdag rostanyag. Hazánkban, ördögnyelv néven is megismerhettünk, amikor testsúlycsökkentő és étvágycsökkentő hatását, egy celebekkel folyatatott reklámkampány terjesztette el széles körben.
Alkalmazható mint természetes sűrítőanyag, keményítő és liszthelyettesítő, gyakorlatilag íz mentesen, kellemes állaggal, ami kitűnő turmixokhoz, smoothiek-ba és más ételekbe keverve, például főzelékek, szószok, levesek sűrítésére, pudingnak, gyümölcszselének, vagy éppen salátaöntetnek.
Amennyiben sűrítőanyagként konjac lisztet használunk, a hagyományos keményítők, és lisztek helyett – máris sokat tettünk egészségünkért. Sőt segíti a testsúlycsökkentő kúrák eredményességét, és elkerülhetjük vele a visszahízást is! Fő alkotóeleme a glükomannán, amelynek molekulái a saját tömegüknél háromszázszor több vizet képesek felvenni. A vízmegkötő képessége egyenes arányban van a liszt minőségével: minél jobb minőségű a liszt, annál több folyadékot képes megkötni.
A szervezet a glükomannánból nem képes energiát előállítani, mivel az emésztőenzimek, és emésztőszervek nem hidrolizálják, a növényi rostok ugyanakkor nagyon jó hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra.
Mivel igazán különleges alapanyagról beszélünk, mely bámulatos képességekkel rendelkezik, ennek megfelelően kell eljárnunk felhasználását illetően is. Fontos, hogy sűrítéskor a forró étellel való érintkezés előtt hideg vízben keverjük el, majd ezt azonnal öntsük a készülő ételre. Ha nem így járunk el, egy hatalmas golyóvá áll össze, és felhasználhatatlanná válik.
Sütésnél elég egy-egy teáskanálnyi konjac lisztet keverni bármilyen magliszthez, a tökéletes állagú tészta nagyszerűen elkészíthető.
Édességek, pudingok, zselék elkészítésénél nagyszerű segítség, és nem utolsósorban rendkívül takarékos is, hiszen nagyon kevés konjac liszt hozzáadásával is látványos eredményt érhetünk el.
Az élelmiszeriparban és a sütőiparban használják fel a konjac lisztet a leggyakrabban, alapanyagként, vagy csak adalékanyagként, kenyerek és sütemények készítésére. Ezeken kívül felhasználják még pudingokhoz, zselékhez is, ételek sűrítéséhez, valamint tészták gyártásához.
Az utóbbi néhány évben jótékony tulajdonságait a gyógyszeripar is felfedezte, így egyre több fogyást elősegítő, koleszterincsökkentő gyógyszerben találkozunk vele összetevőként.
Fehérjét, zsírt, cukrot, és keményítő csak kis mennyiségben tartalmaz, ezért akár diétázók, akár bármilyen különleges étrendet követők használhatják étkezéseik során. Rendkívülien alacsony glikémiás indexe lehetővé teszi, hogy cukorbetegek számára is fogyasztható legyen, mivel nem befolyásolja a vércukorszintet. A fogyókúrázók számára is növeli a bűntudat nélkül fogyasztható ételek számát: szinte szénhidrát és zsírmentes a kalóriatartalma.
Összetevők: 100% Konjak liszt
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
- Energia-/kalóriatartalom: 755 kJ/187 kcal
- Fehérje: 0, 9 g
- Szénhidrát: 87 g
- ebből cukor: 0g
- ebből keményítő: 3, 3 g
- ebből rost: 82, 8 g
- Zsír: 0,5 g
Felhasználási javaslat: Első és legfontosabb, hogy a konjac lisztet mindig el kell keverni valamilyen folyadékban, vagy ételben, soha ne öntsd a szádba a lisztet önmagában, mert az fulladást okozhat! Második szabály az, hogy oda kell figyelned arra, hogy elegendő vizet fogyassz! Ha nem iszol eleget, a rost eltömítheti emésztőrendszeredet, bélelzáródásokat okozva. Ha teltségérzetet adó hatását szeretnéd kiaknázni, akkor mindig 15-30 perccel az étkezés előtt kell elfogyasztanod (és ismételjük; ne felejts el vizet inni vele). 2 dl vízben, vagy cukormentes folyadékban oldj fel 1 csapott teáskanál lisztet (4 gramm), amit naponta kétszer-háromszor kell megismételni, az étkezések előtt. Keverést követően azonnal megihatod, de ha kanalazni szeretnéd, akkor várj 5-10 percet, és bezselésedik.
Kiszerelés: 100 g
Gluténmentes termék!