- KIÁRUSÍTÁS
- VÍRUSVÉDELEM
- AJÁNDÉKCSOMAGOK
- ÚJDONSÁGOK
- EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS
- NŐI EGÉSZSÉG
- FÉRFI EGÉSZSÉG
- TERÁPIÁS TERMÉKEK
- REFORM ÉLELMISZEREK
- ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK, VITAMINOK
- FOGYÓKÚRÁS ÉS DIÉTÁS TERMÉKEK
- NATÚRKOZMETIKUMOK
- ÉKSZEREK
- SZEZONÁLIS
- BETEGSÉGEK, TÜNETEK KEZELÉSE
- SZÉPSÉGÁPOLÁS
- ALAKFORMÁLÁS
- KOZMETIKUMOK
- BABA/MAMA
- SPORT/FITTNESS
- OTTHON/HÁZTARTÁS
- EROTIKUS TERMÉKEK
- WELLNESS TERMÉKEK
Himalája só
A himalája só a kősó és a tengerisó kiváló alternatívája ételek ízesítéséhez, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag. Vegyszer- és adalékanyag-mentes. Energizál, semlegesít és salaktalanít, támogatja a szervezet öngyógyító erejét, így mindennemű betegségre pozitív hatással bír.
500g/1000g kiszerelésben kapható
Hűségpont (vásárlás után): 6
2 munkanap (2024. november 25., hétfő)
További információk a termékről:
A Himalája só, a Föld érintetlen területéről származó, kézzel kitermelt őssó. Gazdag (84-féle!) ásványi anyag tartalmánál fogva, tökéletesen illeszkedik lúgosító, diétás, és Paleo étrendbe is. A sók gyémántja. Kristálytiszta, szabályos és tökéletes kristályszerkezettel. A ma ismert Himalája só a 250 millió évvel ezelőtt létezett Tethys ősóceán maradványa. Több, mint 200 millió éves érintetlen, szennyeződés mentes területről származik.
Ez az ősi víz a Nap ereje miatt száradt ki, hátrahagyva az élet kialakulásában részt vevő ásványi anyagok lényegét – magát a sót. A jellegzetes narancsos, rózsaszínes, helyenként kristályfehér színe az évmilliókon át tartó enorm nyomásnak, illetve a vasoxidnak köszönhető.
A föld mélyén érintetlenül formálódó Himalája őssót óvják az szennyeződésektől: ma is kézzel bányásszák, tisztítják, szárítják, majd osztályozzák szín és tisztaság szerint. A legtisztább részeket mossák, majd kézi erővel kisebb darabokra aprítják, így jön létre a darabos fürdősó, az őrölhető só, majd a sószórókba való finom asztali só.
A nemesség évszázadokig becsben tartotta értékes finom íze miatt. A sót a Salt Range hegységben bányásszák. Sok évig luxuscikknek számított. Régen olyan értékes volt, mint az arany; 1:1 arányban kereskedtek vele. Tökéletesen alkalmazható sótörőbe!
Kerülje a konyhasót! A normál konyhasó finomított. A készítése során alkalmazott tisztítási folyamat mélyen beleavatkozik az anyag szerkezetébe. A nátrium-kloridot fehérítik, hogy a vásárlók elvárásának megfelelően hófehér legyen. A konyhasó tehát egyáltalán nem az a tiszta só, aminek hinné: tartósítószert és segédanyagokat is tartalmaz.
Felhasználási javaslat: Mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. Sütéshez, főzéshez, kész ételekhez a napi szükséges sómennyiség szerint (0,2 g). Ivókúrához: 26 %-os oldatából 1 teáskanállal adj 2 dl tiszta vízhez, amelyet reggel, étkezés előtt kell meginni.
Fürdőkúrát is készíthetünk belőle
Fürdőkúrához: egy normál (220 liter űrtartalmú) kádhoz 1 kg Himalája só. 26 %-os oldatából legfeljebb 4 liter adagolható egy átlag méretű kádhoz.
Kiszerelés: 500 és 1000 g
A Himalaya só nem mesterségesen fehérített só, hozzáadott anyagokat nem tartalmaz!
Összetevők: 100% Himalája só.